Vakantiehuis midden in de Achterhoek!


Cultuur. Natuur. Actie.

De Achterhoek, misschien wel de mooiste regio van Nederland. Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, beekjes en bos. Mooie steden, authentieke dorpjes en prachtige kastelen. Maar ook moderne musea, heerlijke restaurants en veel atracties voor alle leeftijden. De Achterhoek heeft het allemaal. Bekijk hieronder onze persoonlijke aanraders om alvast in de vakantiestemming te komen.

Vakantiehuis bij Laurijs is ook trotse partner van Stichting Achterhoek Toerisme; Kijk op de website Achterhoek.nl voor alles wat je hier kunt zien, proeven en doen. Kom het ontdekken!

Cultuur

Museum Villa Mondriaan in Winterswijk vertelt het verhaal van de kunstenaar Piet Mondriaan. Hier kan je veel van zijn vroegste schilderijen en tekeningen zien.

Museum MORE in Gorssel en in kasteel Vorden (foto) is een groot museum voor Modern Realisme. Met topwerken van o.a. Carel Willink en Charley Toorop.

De Koppelkerk in Bredevoort. Een mooie vrijplaats voor kunst & Cultuur.

Bon appétit!

Lekker drinken en eten kan bij onze bier leverancier Stadsbrouwerij de Borghman in Bredevoort. Onbeperkt Italiaanse gerechtjes vind je in Lievelde bij Toscane Achterhoek. Heel mooi gelegen en érg goed eten doe je bij Welgelegen Groenlo en ook bij het Strandbad Winterswijk, Lev by Mike.

Natuur

Aan het einde van de straat begint het Korenburgerveen. (foto). In dit mooie natuurgebied kan je prachtig wandelen of er doorheen fietsen richting Winterswijk.

Rondom de Engelse schans kan je lekker met je hond (los)lopen. Hier wordt ook de Zwarte Cross gehouden. Zwemmen in natuurwater doe je vlakbij (6 km) in het Hilgelomeer en in het mooie jaren '30 Strandbad Winterswijk.

Regendag

Het regent, het regent; Mooi!, kan je naar de Escaperoom Groenlo. Met je kleine kids is Megapret in Lievelde leuk. Voor (hele) grote kinderen, Kartbaan Winterswijk, waar je ook kunt bowlen en lasergamen. Filmhuis Het Doek in Lichtenvoorde; Heerlijk, samen met je lief.

Actie

Kampvuur maken

Kanovaren, bijvoorbeeld bij het mooie Lochem, is natuurlijk helemaal vakantie. Ook leuk, vanaf 6 jaar, is Klimbos Achterhoek in Ruurlo. Dichterbij, mooi en gezellig: Waterfietsen bij Natuurpark de Leemputten en daarna nog even naar de nostalgische speeltuin bij Haak & Hoek. Met het hele gezin moe worden gaat ook goed bij belevingspark Hof van Eckberge in Eibergen.

Stad & Dorp

Waar moet je beginnen? Vanuit Lievelde met de trein naar de mooie Hanzestad Zutphen bijvoorbeeld. Of op onze gratis tandem door het Korenburgerveen naar Winterswijk fietsen. Mooi is ook boekenstad Bredevoort en Vestingstad Groenlo. Ook leuk, met de auto via Borculo naar Lochem

SLAG OM GROLLE. WELKOM IN 1627

De volgende editie van de Slag om Grolle is op 25, 26, 27 oktober 2024.

Klik hier voor meer informatie op slagomgrolle.nl

Foto: Kyra Broshuis. Bron: Groenlose Gids